Mesures preventives davant del Coronavirus

Tancament del Centre

El Departament d’Educació, seguint instruccions del Departament de Salut i com a mesura excepcional per contenir el coronavirus, ha pres la decisió de tancar a partir del dia 13 de març i fins al pròxim dia 29 de març, ambdós inclosos, tots els centres educatius del país i, per tant, han quedat suspeses les classes en horari lectiu. Prestarem atenció a les instruccions del Departament de Salut i a l’evolució de la situació.

Les diferents activitats extraordinàries que estaven planificades durant aquest període d’aturada, queden òbviament suspeses.

Les pràctiques en empreses dels nostres alumnes quedaran posposades des del divendres 13 de març, fins que l’activitat del centre estigui restablerta, inicialment el dilluns 30 de març.

Demanem que us mantingueu alerta a les noves notificacions que se us faran arribar mitjançant el Racó de l’Estudiant de l’Aulacep.

Us agraïm la vostra comprensió i col·laboració.

Barcelona, 12 de març de 2020
El Director del Centre d’Estudis Politècnics

Xavier Valera Reig

El Govern tanca a partir de demà tots els centres educatius de Catalunya

El Govern de la Generalitat ha decidit tancar a partir de demà tots els centres educatius de Catalunya, en coordinació amb el Departament de Salut i en el marc del Pla d’Actuació del Procicat per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial d’alt risc. Ho fa com a mesura de contenció i per evitar la propagació del coronavirus. La mesura afectarà a tots els centres de Catalunya, siguin de titularitat pública, privada concertada, privada o de qualsevol altra titularitat, i a les diferents etapes educatives.

Què és el coronavirus?

El coronavirus és un tipus de virus que circula entre els animals però alguns d’ells també poden afectar a éssers humans i poden causar problemes respiratoris que majoritàriament produeixen simptomatologia lleu. El coronavirus SARS-CoV-2 és un nou tipus de coronavirus que pot afectar les persones i que es va detectar per primera vegada el desembre de 2019 a la ciutat de Wuhan, província de Hubei, a la Xina. Majoritàriament, en un 80% dels casos només produeix símptomes lleus respiratoris.